История на създаването на сватбените покани

Самата традиция за обявяване на сватби посредством създаването на сватбените покани идва от кралските семейства. Това позволявало на поданниците в кралството да бъдат в крак с делата на монарха си. Много заможни и просто уважавани граждани също са харесали тази традиция. Въпреки това, освен обикновените хора, благородниците са били канени на сватби на високо ниво. Такива гости са получавали официални писмени сватбени покани, над които образованите книжовници са работели по цели дни и нощи и така приготвените сватбени покани са се се носеха през нощта са били доставяни със специални пратеници. Също така, подобни сватбени покани са били изписвани с калиграфски почерк от църковни монаси и често са били четени от тях.

Още за историята на създаването на поканите за сватба

Когато напредъкът е довел човечеството към създаването на печатните машини. Процесът на създаването на сватбените покани станал много опростен. Но все още оставал да е много скъп и е бил достъпен финансово само за елита. От 1605 г. обаче, с появата на първите вестници. Нямало нужда вече от глашатаи, тъй като всички съобщения за предстоящи бракове започват да се появяват във вестници. В някои европейски публикации тази традиция е жива и до ден днешен.

Следваща стъпка

Следващата стъпка към популяризиране на писмените сватбени покани е било гравирането върху метал. Този метод обаче имал своите несъвършенства. Боята лесно се изтрива от плочите, върху които е бил нанесен текстът. И за защита на надписите е използвана специална цигарена хартия – вложка. За тази историческа нужда сега ние можем да сме благодарни за днешните покани с прозрачни вложки. Които са красиви и ефектни едновременно. По такъв начин с времето и напредването на новите откривателства на креативните хора по света, сватбените покани ставали все по-достъпни за изпълнение, като нуждата и желанието да се използват, винаги е присъствала.., както в миналите години, така и сега, в 21 век.